Registrace Hledat FAQ SudokuSudoku Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď Pripojovani k CZ hubum
Pripojovani k CZ hubum
piskor
člen
člen

Založen: 25.5.2005
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava
Citovat
Nevim proc, ale nemuzu se dostat k ceskym nebo slovenskym hubum - k jinym vetsinou v pohode. Kdyz se chci pripojit na cesky hub, bud jsem odmitnut, i kdyz mam dost nasdilenych dat, nebo treba v pripade hubu dcplusplus jsem asi 10 sekund pripojen a najednou odpojen. Jsem zacatecnik, poradte pliiiiis. Z problemu jinych jsem se moc nepoucil. Predem dik.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele piskorOdeslat soukromou zprávu
re
(CSSR)Seek--
Big Boss
Big Boss

Založen: 9.3.2005
Příspěvky: 548
Citovat
To se vůbec takhle nedá říct. Chtělo by to sem hodit tu hlášku, kterou ti hub dává, když tě odmítá.

Je možné, že používáš v Čechách neoblíbeného klienta. Třeba RMDC nebo nějaký jiný fake klient.

Podezřelý je pro mě i tvůj pokus o připojení k hubu dcplusplus. Takový hub totiž neznám...

Musíš být konkrétnější.

_________________
OPravář na: dchub://plzen.dchub.name:999 dchub://pronovacky.no-ip.info:412 dchub://ztomikz.czhub.org:4111 ...a ještě jednom tajným Smile
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele (CSSR)Seek--Odeslat soukromou zprávu
piskor
člen
člen

Založen: 25.5.2005
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava
Citovat
Pise mi to odmitnuto cilovym zarizenim, ale mam StrongDC++1.00RC8, firewall ve Win WP mam pro strongy povolenou vyjimku, kerio mi bezi normalne, ze bych nakonec byl ten aktivni, kdyz mam v nastaveni pasivni? Ale jinak stahuju v pohode, akorat se nedostanu na ty huby, co mas pod zpravou, ale uz se dostanu na 2 ceske - dragon hub a skvost hub. Tim hubem dcplusplus jsem myslel patrici teto adrese - dcplusplus.unas.cz - tam mi to da, ze jsem pripojeny, ale nikdo se mi nikde neukaze. A jeste druha vec - kdyz si na nejakeho uzivatele kliknu pravym a dam stahnout seznam souboru, pekne se mi to otevre a ulozi do slozky strongdc++/filelists, ale kdyz toho uzivatele zavru nebo se znovu odpoji, jak to udelat, aby se mi jeho seznam souboru ulozenem v tom filelistu otevrel v nejake normalni verzi, teda aby to bylo prehledne? Nebo mam ten seznam znovu stahnout? Je toho dost, asi jsem zmateny, ale kdyz neco delam, chci v tom mit jasno. Asi jde o prkotiny, ale pomozte prosim. DIKY
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele piskorOdeslat soukromou zprávu
(CSSR)Seek--
Big Boss
Big Boss

Založen: 9.3.2005
Příspěvky: 548
Citovat
Pořád se mi to nezdá. Hlavně v tom smyslu, že to nejde jen na české huby. Ty fungují na stejném principu jako huby zahraniční.

1. Na doméně dcplusplus.unas.cz nejede žádný vlastní hub. V souvislosti s Hubparádou dělám pouze hublist (seznam) českých hubů. Ten má adresu http://dcplusplus.unas.cz/h.txt. Jak se nastavuje hublist do klienta je popsáno v sekci nastavení/Strong/podsekce stahování.

2. Co se týče těch firewallů, tak by v tom možná mohl být problém. Nezdá se mi, že by mělo nějakou výhodu, používat 2 firewally najednou. Já osobně mám Kerio a jen občas mi nechce jet nějaký hub s netradičním portem. Zkusil bych to povypínat.
Nepíšeš tedy jaké Huby tě odmítají, ale znovu bych zkusil manuálně (příkaz ctrl+q) zadat adresy alespon několika největších našich hubů (Best, Amigo, Proshare). Adresy jsou například v sekci Hubparáda zde na stránce. U těch je jistota, že tak na 90% pojedou všechny. Ono to "odmitnuto cilovym zarizenim" totiž může být tím, že hub nejede a nebo už vůbec neexistuje.

3. Filelist se normálně regulérně dá v Strongovi otevřít příkazem ctrl+l a nalezením konkrétního filelistu. Jestli potřebuješ, aby se filelisty namazaly při zavření programu, tak je třeba v nastavení/pokročilé zaškrtnout volbu nemazat stažené seznamy souborů při ukončení/Don´t delete filelists when exiting...

4. S Active a Passive bych neexperimentoval. Evidentně to je nastaveno jak má být.

_________________
OPravář na: dchub://plzen.dchub.name:999 dchub://pronovacky.no-ip.info:412 dchub://ztomikz.czhub.org:4111 ...a ještě jednom tajným Smile
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele (CSSR)Seek--Odeslat soukromou zprávu
piskor
člen
člen

Založen: 25.5.2005
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava
Citovat
Vypnul jsem firewall, zadna zmena, ale prece jsem jsem zkusil to A nebo P - sice jsem mel napsanu IP adresu, ale mel jsem zaskrnute P, tak jsem zkusil dat A, a zacalo to jet. Nevim, pri puvodnim nastaveni jsem mel A a nejelo to, tak jsem kvuli tomu dal P. Stejne mi to ale u nekterych hubu pise cas pro pripojeni vyprsel, muze to byt tim, ze jsou plne? Jeste jednou diky a pardon za to otravovani.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele piskorOdeslat soukromou zprávu
piskor
člen
člen

Založen: 25.5.2005
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava
Citovat
Jeste jedno - na jednom hubu mi hub security napsal: your direct connect client has supplied ana invalid IP address in a connection request - kdyz do nastaveni uvedu adresu, co mi radi i kterou mi to napsalo na strane http://www.whatismyip.com, nestahuju - a kdyz dam v nastaveni zjistit IP adresu, skoci mi tam jina a zaroven se mi zaskrkne policko pasivní. A opet cas pro pripojeni vyprsel. Jsem zmaten. A jdu na odpoledni, v noci se tu kouknu.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele piskorOdeslat soukromou zprávu
re
(CSSR)Seek--
Big Boss
Big Boss

Založen: 9.3.2005
Příspěvky: 548
Citovat
V případě, že se klient při zjištění IP adresy přepne do passive módu, tak zřejmě načetl interní síťovou adresu. V tomto případě je lepší tam zadat adresu, kterou vidí např. stránka whatismyip.com. Troufám si ale tvrdit, že seš podle všeho passive.

Celé je to zvláštní. Když je hub plný, tak hlásí něco v tom smyslu, že je full. určitě to nenapíše, že čas pro spojení vypršel.

Ta hláška ohledně invalid IP se právě týká špatně nastavené ip adresy. Jak jsem psal, že máš jako aktivní nastavenou svoji vnitřní adresu.
Buď musíš jako aktivní použít adresu z whatismyip.com nebo používat pasivní připojení.

_________________
OPravář na: dchub://plzen.dchub.name:999 dchub://pronovacky.no-ip.info:412 dchub://ztomikz.czhub.org:4111 ...a ještě jednom tajným Smile
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele (CSSR)Seek--Odeslat soukromou zprávu
piskor
člen
člen

Založen: 25.5.2005
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava
Citovat
dal jsem se jako pasivni a je to lepsi, zkusim se na to zeptat manika, co mi pripojoval komp, ale snad to bude frcet. Diky moc za spoustu odpovedi na spoustu otazek.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele piskorOdeslat soukromou zprávu
(CSSR)Seek--
Big Boss
Big Boss

Založen: 9.3.2005
Příspěvky: 548
Citovat
Smile od toho tu jsem.

_________________
OPravář na: dchub://plzen.dchub.name:999 dchub://pronovacky.no-ip.info:412 dchub://ztomikz.czhub.org:4111 ...a ještě jednom tajným Smile
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele (CSSR)Seek--Odeslat soukromou zprávu
Pripojovani k CZ hubum
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Strana 1 z 1  

  
  
 Zaslat odpověď  
Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © DCplusplus.unas.cz