Mno, kde začít...?
Klienti pro OPy - Strong je na prvním místě, protože jsem tak trochu patriot. Ta detekce, kterou nabízí, funguje na 100% a popravdě řečeno, tak raw mám nastaven akorát pro Fakeshare, filelist a slotlocker.
Ziona jak víš jsem ještě neměl čas vyzkoušet důkladně, kupříkladu jsem ještě nezjistil, proč se mi ukazujou ve sloupci uživatelů jen prověření uživatelé? No, to doladím.
DCDM je super a asi by fakt měl být před Strongerm.
zDC má sice spoustu funkcí, ale taky docela dost bugů. Největší opruz Connection timeout - zkouší to pořád, i když má nastaveno, že má např. po 15x skončit. A co je horší, že to pořád vypisuje do chatu. I když je vypnuto hlášení do chatu !!!
Goofy - na tomhle "pubertálním" klientovi se mi líbí, že má poměrně dost možností, jak měnit barevné schéma, pop-up, záložky,atd.. Mám prostě za to, že dost běžných uživatelů spíš zajímá, jak ten jeho klient vypadá, než jaké má funkce.
Proto tam je vlastně i DC:Pro, protože je originální a nabízí prostě něco jiného než ostatní klienti pocházející z DC++
R2++ je podle mě slušný OP klient, ale nějak poslední dobou nefunguje oficiální stránka...
Tabulky srovnání klientů samozřejmě znám, ale nechtělo se mi to dělat stejně. Krom toho jsem vyjmenoval ve vlastnostech klientů spoustu "menších" funkcí, které v těch známých srovnávacích stránkách neberou v potaz. Mně právě připadaj tyhle menší vychytávky zajímavější.
Kdyby to bylo v tabulce, tak by ta tabulka musela mít docela dost sloupečků.
Preview a další hojně využívané funkce jsou tam proto, protože nomální DC++ je prostě nemá a já se snažil vypsat všechny funkce navíc, co jsou v mutacích.
Nesmíš to brát zas až tak do detailů. Celou tuhle stránku dělám hlavně proto, abych upozornil běžné uživatele klasického dc++ na to, že existuje v jiných verzích množství zajímavých funkcí, které dělají z DC++ nejen p2p protokol, ale i zdroj interaktivní zábavy
Na závěr bych měl pro tebe návrh. Jestli se ti chce, tak bys mi mohl poslat top 5 podle tebe a já bych to tam přidal ve smyslu odkazu třeba "Jak to vidí Tatranka"

Přece jen máš o fous větší zkušenost a jsem jako obvykle rád, že ses ozval