Registrace Hledat FAQ SudokuSudoku Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď V DC++ MI ABSOLUTNE NIC NEFUNGUJE
V DC++ MI ABSOLUTNE NIC NEFUNGUJE
AlienIM
elév
elév

Založen: 14.11.2005
Příspěvky: 1
Citovat
Zdravim vas.

Tymto by som vas chcel poziadat o pomoc lebo som uz uplne zufaly.

Popis mojho problemu: Byvam na internate na ktorom je zavedeny net prevadzkovany skolou a kedze je to net prevadzkovany skolou tak nemame verejne ip adresy ale len lokalne.Naistaloval som si klienta DC++ verzia 0.674.Po standardnom nastaveni DC++ s nazdielanim dat som sa chcel pripojit na nejaky hub z hublistu DC++.A tam nastal problem najskor mi neslo nacitat defaultne hublisty,ale nejak sa mi to podarilo sfunkcnit,takze son sa zacal pripajat na huby.Nepodarilo sa mi pripojit na ziadne hub.Vo firewale na skolskom servere od kial sme napojeni na net sme odblokovali port 4111.Ale ani po odblokovani portu sa nic nezmenilo nadalej som sa nevedel napojit na ziaden hub a to som mal vypnuty firewall vo winxp a mal som passive mod.Aj ked som si zmenil passive mod na active a dal som tam svoju ip adresu a ako port udp a tcp som nastavil 4111 som sa nevedl pripojit na ziaden hub.Potom som tam vyskusal dat adresu dns port tcp a udp bol stale 4111 ale ani to nepomohlo stale som sa nevedel napojit na ziadane hub.

Ked som sa pripajal na hociaky hub tak som sledoval ze co sa deje s firewallom.Vo firewalle mi vypisovalo ako sa pripajam na hub ktory je na porte 4111,to bolo vsetko.Odozva z toho hubu na ktory som sa pripajal na firewalle nebola ziadna.Na roznych forach som cital ze cele DC++ funguje na takom principe ze ked ja sa chcem pripojit na uz spominany hub ktory pouziva port 4111 tak aj ten hub na porte 4111 sa musi nejakym nahodne vygenerovany portom pripojit ku mne.Porty ktore sa mozu nahodne vygenerovat su v rozmedzi od 1025 az do 32000 a keby povolil vsetky porty tak to nemusim pouzivat firewall.

Preto by som vas chcel poprosit ze ktore nahodne vygenerovane porty musi povolit na firewalle aby sa aj ku mne mohli pripojit z hubu na porte 4111.

Celkove zhrnutie:
Mam pridelenu len lokalnu ip adresu cize moze byt len passive keby ze mam verejnu mozem byt active
Na firewalle mam oblokovany port 4111
Neviem ze ktory nahodne vygenerobny port od 1025 do 32000 mam povolit aby sa huby mohli pripojit ku mne

Keby ste mi nejak vedeli poradit co sa s tym da robit ak sa vobec da s tym vobec nieco robit tak by som vam bol nadovsetko vdacny.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele AlienIMOdeslat soukromou zprávuICQ
Re: V DC++ MI ABSOLUTNE NIC NEFUNGUJE
Tatranka
Big Boss
Big Boss

Založen: 24.6.2005
Příspěvky: 438
Bydliště: Fiji , SUVA
Citovat
AlienIM napsal:
Zdravim vas.

Tymto by som vas chcel poziadat o pomoc lebo som uz uplne zufaly.

Popis mojho problemu: Byvam na internate na ktorom je zavedeny net prevadzkovany skolou a kedze je to net prevadzkovany skolou tak nemame verejne ip adresy ale len lokalne.Naistaloval som si klienta DC++ verzia 0.674.Po standardnom nastaveni DC++ s nazdielanim dat som sa chcel pripojit na nejaky hub z hublistu DC++.A tam nastal problem najskor mi neslo nacitat defaultne hublisty,ale nejak sa mi to podarilo sfunkcnit,takze son sa zacal pripajat na huby.Nepodarilo sa mi pripojit na ziadne hub.Vo firewale na skolskom servere od kial sme napojeni na net sme odblokovali port 4111.Ale ani po odblokovani portu sa nic nezmenilo nadalej som sa nevedel napojit na ziaden hub a to som mal vypnuty firewall vo winxp a mal som passive mod.Aj ked som si zmenil passive mod na active a dal som tam svoju ip adresu a ako port udp a tcp som nastavil 4111 som sa nevedl pripojit na ziaden hub.Potom som tam vyskusal dat adresu dns port tcp a udp bol stale 4111 ale ani to nepomohlo stale som sa nevedel napojit na ziadane hub.

Ked som sa pripajal na hociaky hub tak som sledoval ze co sa deje s firewallom.Vo firewalle mi vypisovalo ako sa pripajam na hub ktory je na porte 4111,to bolo vsetko.Odozva z toho hubu na ktory som sa pripajal na firewalle nebola ziadna.Na roznych forach som cital ze cele DC++ funguje na takom principe ze ked ja sa chcem pripojit na uz spominany hub ktory pouziva port 4111 tak aj ten hub na porte 4111 sa musi nejakym nahodne vygenerovany portom pripojit ku mne.Porty ktore sa mozu nahodne vygenerovat su v rozmedzi od 1025 az do 32000 a keby povolil vsetky porty tak to nemusim pouzivat firewall.

Preto by som vas chcel poprosit ze ktore nahodne vygenerovane porty musi povolit na firewalle aby sa aj ku mne mohli pripojit z hubu na porte 4111.

Celkove zhrnutie:
Mam pridelenu len lokalnu ip adresu cize moze byt len passive keby ze mam verejnu mozem byt active
Na firewalle mam oblokovany port 4111
Neviem ze ktory nahodne vygenerobny port od 1025 do 32000 mam povolit aby sa huby mohli pripojit ku mne

Keby ste mi nejak vedeli poradit co sa s tym da robit ak sa vobec da s tym vobec nieco robit tak by som vam bol nadovsetko vdacny.


další ze školy už tu jednoho čapli šel ze školy a asi plati solidni sumičku Cool
pokud v dc nevyplnis porty generuje si to samo
huby jezdi klasicky na 411 poru vetsina z nich takze

_________________
http://xpojnt.iglu.cz nejlepší web o síti Direct Connect , downloady, magnety, navody, češtiny - pookud máte zajímavost k dc++ napište mi rádo jí tam přidám Smile
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele TatrankaOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
V DC++ MI ABSOLUTNE NIC NEFUNGUJE
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Strana 1 z 1  

  
  
 Zaslat odpověď  
Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © DCplusplus.unas.cz